Çağrı Merkezi 05412050646

Yasin Kitabı Abdestsiz Okunur Mu?

Yasin Kitabı Abdestsiz Okunur Mu? Bu gibi sorular çok yönetiliyor. Yasin suresi İslam dini için oldukça önemlidir. Surenin kendisi ve son iki ayetini okumak olukça faziletlidir. Bu yüzden çokça okumak ve okutmak gerekir. Okunurken insanların aklına birçok sorular gelir. Yasin kitabı abdestsiz okunur mu? Adetliyken okunur mu? Nasıl ve ne şekilde okumalıyız? Yasin suresinin okunmasının doğru şeklin nedir. En merak ettiğimiz konuları şimdi açıklığa kavuşturalım. Yasin suresi Kuran-ı  Kerim de yer alan ayetlerden birsidir. Bu sebeple dua niteliği taşımaz. Kuranı Kerim de yer alan ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okumamalıyız. Bu sebeple Yasin suresini de abdestsiz okumamaya dikkat edelim. Yasin suresi adetliyken hem Kuran’dan okurken hem de ezbere okuma yaptığımız da caiz olmamaktadır.
Kuran Allah’ın kelamı ve kitabıdır. Vakıa suresinin 79. Ayetin de yer aldığı gibi “O Kuran’a temizlenenlerden başkası el süremez.” Bu nedenle abdestsiz okumamaya dikkat edelim. Bu ayeti farklı yorumlayan din adamları da vardır. Genel olarak abdest almadan okumamayı söylemişlerdir. Fakat bir kişi karşısından el değmeden veya ezbere okuması caizdir. Cünüp olan bir kişi Kuran-ı Kerime el süremediği gibi okuyamaz. Ayet-el kürsi, Fatiha ve İhlas gibi ayetleri dua niteliğinde okumak isterse caizdir. Ayrıca başörtüsü olmadan Yasin suresini okuyabiliriz. Fakat saygı niteliğinde olmasını istediğimiz için başörtüsü ile okumak daha faydalıdır.

Kuranı Kerimin Okumanın Adabı

Mevlut-Hediyelikleri-2
Okumaya başlamadan evvel ağzımızı temizleyelim. Misvak kullanabiliriz. Temiz bir yer de ya da mescitte okumalıyız. Kuranı okurken kıbleye yönelip diz üstü oturmalıyız. Allah(cc) Kuran okuyacak olduğun vakit kovulmuş şeytandan Allah’a sığın. Nahl (16/9 ayeti) Tevbe suresi haricinde diğer sureleri okuduğumuz zaman besmele çekmeliyiz. Anlamlarını hakkında bilgi edinip ayetleri huşü içinde okumalıyız. Tane tane ve anlaşılır bir şekilde okumaya dikkat etmeliyiz. Aceleci olmayıp med kaidelere uymalıyız.
Kuran-ı Kerim Okumanın Önemi
Kuran kainat kitabının tercümesidir. Görünen ve görünmeyen alemin anlatıcısıdır. Allah’ın isimleri, sıfatları ve fiillerini anlatır. Bu sebeple çokça okuyarak bilgi edinir ve öğreniriz.