Çağrı Merkezi 05412050646

Bebek Mevlüdü Hediyelikleri

Bebek mevlütleri doğumdan belli bir süre sonra  doğan bebek için yaptırılan mevlütlerdir.Bebek mevlütlerine akrabalar, komşular vb. gibi çeşitli davetliler çağrılır.Bebek için dualar edilir, Kur’an ve mevlüt okunur.Gelen davetlilere yiyecek içecek ikramı yapılır, hediyelikler dağıtılır.İkramlarda geleneksel mevlüt ürünlerinin bebek mevlüdü için uyarlanmış olanları kullanılır.
Erkek bebek için mavi. Kiz bebek icin genel olarak pembe tercih edilir.Bebek mevlütleri için tercih edilen başlıca hediyelik eşyalar, süslü çantalar özel ciltli Yasin cüzleri, isim ve resim baskılı tesbih kutuları, kokulu tesbihler gibi nesnelerdir. Bu eşyalar kişiye ve mevlüde özel hale getirilerek hatıra olarak dağıtılmaktadır.
Örneğin özel ciltli ve isim baskılı Yasin kitapları farklı renk ve modeller içerisinden  erkek veya kız bebek mevlüdü için ayrı olarak seçilir, dış yüzeye bebeğin adı ve mevlüt notu eklenir  ( Kızımız Zeynep Sude’nin Bebek Mevlüdü Hatırası gibi ) ve bu şekilde çok güzel bir hatıra malzemesi oluşturulmuş olur.
Bebek mevlüdü hediyeliklerin den biri de baskılı tesbih kutularıdır. Kalp şeklinde tasarlanan tesbih kutularının üzerine resim basılabildiği gibi isim, lafız veya yazı eklemek suretiyle bunları da hediyelik ve hatıra eşyası olarak değerlendirmek mümkündür.
Bebek mevlütlerinde kullanılan hediyelikler den birisi de kokulu tesbihler dir. Gül kokusu ağırlıklı olarak tercih edilen türdür. Tesbihlere, işleme olarak kalp deseni eklenebilir. Yasin cüzleri gibi tesbihlerde de yine renk seçenekleri mevcuttur.